Haberler

IKUMUN19'dan "Honourable Mention" Ödülü Kazandık

10 April 2019

IKUMUN19'da

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Necati Yazıcı IKUMUN19 Model Birleşmiş Milletler organizasyonunda "Honourable Mention" ödülünü aldı.

Çoğunluğu 9. sınıf öğrencilerinden oluşan İhlas Koleji MUN Kulübü üyeleri danışman öğretmenleri Ayşe Ölmez eşliğinde katıldıkları IKUMUN19'da ilk kez delege olma heyecanı yaşadılar.

Öğrenciler IKUMUN19'da kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak güvenlik konseyi, ekonomik ve sosyal konsey, silahsızlanma komisyonu gibi çeşitli komitelerden seçtikleri birimde görev aldılar, dünya meseleleri hakkında fikirlerini ortaya koydular.

Mars kriz komitesinde (JCC-Mars /Joint Crisis Comittee-Mars) "KOLECHIA" kabinesinden YORK GOUGH isimli karakteri temsil eden

Mustafa Necati Yazıcı, kendisinden deneyimli üniversite öğrencilerinin yanında göstermiş olduğu performansla "Honourable Mention" ödülüne layık görüldü.

MUN Konferanslarının dünyanın pek çok otoritesi tarafından en itibarlı akademik aktivite olarak kabul edildiğini ifade eden Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Hakkı Okur, diplomasi ve uluslararası ilişkiler kavramını yakından tecrübe eden öğrencilerinin gerçek dünya meselelerini İngilizce olarak tartıştıklarını söyledi.

Yeltekin: "Öğrencilerimizin yabancı dil eğitimi uluslararası organizasyonlara katılacak niteliktedir."

IKUMUN19'da ödül alan Mustafa Necati Yazıcı'yı, MUN Kulübünü ve danışman öğretmenleri Ayşe Ölmez'i tebrik eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, "Öğrencilerimize en üst standartlarda yabancı dil eğitimi veriyoruz. Bu nitelikli eğitim öğrencilerimizin uluslararası organizasyonlara rahatlıkla katılmalarını sağlayarak ödüller almalarına vesile oluyor." ifadelerini kullandı.