Haberler

Fuat Sezgin'i Andık

26 April 2019

İslam bilim tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin, Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu etkinliklerle anıldı.

Tarihe Yön Veren Şahsiyetler programında Prof. Dr. Fuat Sezgin'in İslam bilim tarihi ile ilgili çalışmaları anlatılırken, hayatını anlatan videolara da yer verildi.

Programda konuşma yapan 8. Sınıf öğrencilerinden Özkan Altunbaran 2019 yılının Fuat Sezgin Yılı olduğunu ifade ederek Sezgin'in hayatına dair anekdotlar aktardı. Fuat Sezgin sadece Türkiye'nin değil dünyanın alanında en saygın otoritelerinden biri olduğunu söyleyen Altunbaran, "Günde 17 saat çalıştıysa o gün verimsiz geçmiş demekti onun için. Öğle yemeklerine sandviç yaptırırdı, çünkü uzun uzun yemeğe ayıracak vakti yoktu. Nerede kıymetli bir kitabın ya da el yazma eserin varlığını öğrenmişse mesafenin önemi olmaksızın gidip ona ulaşmak ve incelemek isterdi." ifadelerini kullandı.

Sezgin'in sayısız ülkede konferans verdiğine dikkat çeken Altunbaran, "Onlarca farklı ödül, fahri doktora ve madalya aldı. Çalışmalarında Müslümanların pozitif bilimlerde nasıl öncü görev üstlendiklerini, Avrupa'nın her şeyi neden İslam'a borçlu olduğunu ve hatta Amerika kıtasının Kolomb'tan önce Müslüman kaşifler tarafından nasıl bulunduğunu anlattı." dedi.