Haberler

Öğrencilerimiz Acıbadem Üniversitesini Gezdiler

08 March 2019

İhlas Kolejinin projesi olan ve lise öğrencilerini üniversite sıralarına götüren "Üniversitede 1 Gün" projesi kapsamında Özel Bahçelievler İhlas Fen Lisesi öğrencileri Acıbadem Üniversitesini ziyaret ettiler.

Hayalini kurdukları üniversite hayatını yakından görmek ve bilgi almak amacıyla gerçekleştirilen gezide öğrenciler özel bir çalışmaya da katıldılar.

Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsünde bulunan tıp fakültesindeki 3 saatlik programda öğrenciler danışman öğretmenin yönlendirmesi ile derslere katıldılar. İngilizce olarak yapılan derslere çabuk uyum sağlayan İhlas Koleji öğrencileri hem akademisyenlerle hem de üniversite öğrencileri ile sohbet etme imkanı buldular.

Yapılan kampüs turunda dünyanın ilk üç simülasyon merkezi arasında gösterilen CASE Klinik Simülasyon Merkezi'ni gezen İhlas Koleji öğrencileri NASA tarafından uzaydaki astronotları ameliyat etmek amacıyla üretilen robot 'da Vinci' hakkında bilgi aldılar. Öğrencilere program sonunda Acıbadem Üniversitesi tarafından katılım sertifikası verildi.

Üniversiteye hazırlık aşamasındaki öğrencileri için "Üniversitede 1 Gün" projesini hazırladıklarını söyleyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, bu proje sayesinde öğrencilerin düşündükleri üniversite ve bölümler hakkında fikir sahibi olduklarını ifade etti. Bir lise öğrencisi için üniversite ortamının eşsiz olduğuna vurgu yapan Yeltekin, "Öğrencilerimiz üniversite kampüslerinde geçirdikleri bir gün içinde ders işlenişi, kampüs hayatı, insani ilişkiler gibi birçok konuda gözlem yaparak, sorular sorarak bilgi ediniyorlar. Bu bilgiler onların üniversite ve bölüm tercihlerine yön veriyor." dedi.