Haberler

Deprem Haftası'nda Yaptığımız Tatbikatla Bilgilendik

13 March 2019

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesinde Deprem Haftası münasebetiyle deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

İBB Beylikdüzü İtfaiye Ekibinin de bulunduğu tatbikatta ekip amiri Fatih Bilgin, öğrencilere muhtemel bir deprem ya da yangın anında yapılması gerekenleri anlattı.

Tatbikatta can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim verilirken dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılması ile öğretmen ve öğrencilerin önceden belirlenen açık alanlarda toplanmalarını sağlayacak çalışmalar yapıldı.

Siren sesiyle başlayan tatbikatta öğrenci ve öğretmenler verilen bilgiler ışığında ders sıralarının yanında "çök-kapan-tutun" pozisyonu aldılar. Siren sesi sonunda da bahçedeki toplanma alanına gittiler.

Bahçedeki toplanma alanında ise "Yangın tüpü nasıl kullanılır, yangın nasıl söndürülür, yangın çıktığında nasıl davranılır, itfaiye arandığında ne tip bilgiler verilir, acil numaralar nedir?" gibi konularda öğrenci ve öğretmenlere bilgilendirme yapıldı.

Tatbikatın sonunda yapılan canlandırmada üst katlarda mahsur kalan öğrenciler merdiven yardımıyla itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yaralı öğrencilere okul hemşiresi tarafından acil müdahale gerçekleştirildi.

Tatbikat sonunda İBB Beylikdüzü İtfaiye Ekibine teşekkür eden okul müdürü Hakkı Okur, deprem ve yangın gibi afetlere her zaman hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi. Bu tür afetlerin ne zaman geleceğinin bilinmediğine vurgu yapan Okur, "İtfaiyemizin katkılarıyla yaptığımız tatbikatla öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu tür afetler karşısında neler yapılması gerektiğini anlattık. Hazırlıksız gelen afetler maddi ve manevi büyük hasarlara yol açabiliyor. Ne zaman olacaklarını bilemesek de edindiğimiz bilgilerle bu afetleri en az hasarla atlatabiliriz." dedi.