Haberler

Ağaç Bayramı'nı Meyve Fidanlarını Dikerek Kutladık

25 March 2019

Çevre duyarlılığına dikkat çekmek isteyen Özel Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi öğrencilerimiz 21 Mart Dünya Ağaç Bayramı çerçevesinde okul bahçesine meyve fidanları dikti.

"Bir kimse ağaç dikerse o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap verilir." diyen dinimizin bu nasihatini kendilerine misyon edinen öğrencilerimiz harçlıklarıyla kayısı, erik, ayva, kiraz, armut, zeytin, vişne ve elma fidanları satın alarak bu fidanları toprakla buluşturmak için bir araya geldiler. Fidanları bizzat kendileri diken öğrencilerimiz dikim esnasında toprağı kazmak için epeyce ter döktüler.

Arkadaşları adına küçük bir konuşma yapan 11-B sınıfından öğrencimiz Hamza Ballı, diktikleri ağaçların meyvelerinden yemek için sabırsızlandıklarını ve doğaya olan borçlarını bu güzel etkinlikle biraz olsun ödemenin huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

Çevre ve doğa bilinciyle yetişen nesillere daha çok ihtiyaç duyduğumuz günümüzde ormanların çoğalması gerektiğini vurgulayan okul müdürümüz Hakkı Okur, "Kuş yuvası projesiyle hayvanların daha rahat barınmasını sağlayan öğrencilerimiz, harçlıklarıyla fidan dikerek çevre duyarlılıklarını bir kez daha gösterdiler." dedi.

Ağaç dikimi sırasında öğrencilerle birlikte olan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, ormanların gittikçe azaldığını; şehirleşmenin, dolayısıyla betonarme binaların çoğaldığını söyledi. "Günümüzde her öğrenci yeşil çevre bilinciyle yetişmeli. Ayrıca herkesin fırsat buldukça ağaç dikmesi gerekir." diyen Yeltekin, etkinlikte emeği geçen öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti.