Haberler

Sarıkamış'a Vefa Programı Düzenledik

04 January 2019

Üzerinden bir asırdan fazla geçse de unutulmayan ve tarihimizin en acı sayfaları arasında yer alan Sarıkamış felaketinin 104. yıl dönümünde Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi tarafından "Sarıkamış Şehitlerini Yâd Etme Programı" düzenlendi.

Programda dondurucu soğuk ve tipi altında, şehadet şerbetini içen Mehmetçiğin acı destanı; konuşma, görüntü ve drama eşliğinde anlatıldı.

Sarıkamışlı yaşlı bir teyzenin o dönemdeki hatıralarını anlattığı görüntülerle başlayan programda öğrencilerden Rümeysa Nükre Yalçın ve Sema Nur Göklen birer konuşma yaptılar.

Bedirhan Gökçe'nin yorumuyla "Sarıkamış Destanı" görüntülerinin izlendiği anma programı tarih öğretmenimiz Selva Sühan Gökkaya'nın hazırladığı, 10. ve 11. Sınıf öğrencilerinin canlandırdığı drama ile devam etti.

Programın son bölümünde, geçtiğimiz yıl Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi'nden mezun olarak Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'ne yerleşen Ercüment Yavuz Korkmaz Sarıkamış hadisesini anlattı.

Ercüment Yavuz Korkmaz'a sunumunun sonunda hediye takdim eden okul müdürü Hakkı Okur, Sarıkamış'ta verilen amansız mücadeleler sonucunda şehit olan Mehmetçiklerimizi minnetle yâd ettiklerini söyledi. Asla geri dönmeyi düşünmeyen asil insanların hikâyesini dinlediklerini ifade eden Okur, "Bu kahramanlarımızın destanını yaptığı sunumla bizlere anlatan Ercüment Yavuz Korkmaz'a ve programın düzenlenmesinde emeği geçen tarih zümremize teşekkür ederim." dedi.

Organizasyonun ardından okulun lobisinde Kar Çiçekleri Sergisi'nin açılışı yapıldı. Tarih Zümre Başkanı Yasin Mengi, "Bu cennet vatanı canlarını hiçe sayarak bizlere emanet eden şehitlerimize ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz. Yeni nesillere vatan, millet ve bayrak sevgisinin aşılanması, tarih şuurunun kazanılması ve yeni nesillerimizin tarihten ders çıkarmalarını hedeflediğimiz bu güzel programı güzel bir sergiyle taçlandırdık." dedi.