Haberler

İlk Veli Atölyesi Programımızı Tamamladık

16 January 2019

İhlas Koleji kampüslerinde velilere yönelik "Veli Atölyesi" programının ilki yapıldı.

Her kampüste bulunan psikolojik danışma ve rehberlik öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen programda veliler "Aile içi iletişimde sınır nedir? Neden sınırlara ihtiyacımız vardır? Nasıl sınır koyacağız?" gibi sorular etrafında atölye çalışmaları yaptılar.

Aktif katılımın sağlandığı ve interaktif bir ortamda gerçekleşen çalışmalarda veliler merak ettikleri soruları sorarak ihtiyaç duydukları bilgileri aldılar.

Aile içinde iletişim sınırlarının yoğunlukla anlatıldığı çalışmalar sonunda veliler ebeveynlik tarzları hakkında farkındalık kazandılar. İki oturum halinde gerçekleştirilen veli atölyesi çalışmasının sonunda katılımlarından dolayı velilere sertifika verildi.

İhlas Eğitim Kurumları Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi Başkanı İsmihan Kapıcıoğlu, düzenledikleri veli atölyesi programının ardından olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Çalışmayı küçük gruplar halinde yaptıklarını vurgulayan Kapıcıoğlu, hedeflerinin daha çok velinin katılımıyla ve farklı konularda çalışmalarını sürdürmek olduğunu söyledi.

Veli atölyesi programına katılarak sertifika alan velileri kutlayan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, programın düzenlenmesinde emeği geçen psikolojik danışma ve rehberlik birimine teşekkür etti. Günümüzde anne babaların çocuklarına karşı daha bilinçli davranmaları gerektiğine dikkat çeken Yeltekin, "Çağımızın getirmiş olduğu yenilikler çocuklarımızın davranışlarını da etkiliyor. Günümüz anne babaları ile çocukları arasında ciddi bir kuşak farkı oluştu. Bu noktada aile ilişkilerine yardımcı olacak değerli bir çalışma yaptık. Velilerimiz çocuklarıyla ilişkilerinde kendileri için önemli bilgiler edindiler." dedi.