Haberler

Akıl Oyunları Yarışması'nda Heyecan Doruktaydı

10 December 2018

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Matematik Bölümümüz tarafından düzenlenen Akıl Oyunları Yarışması'nda 9. ve 10. sınıflarımız yarıştı.

Matematiği daha eğlenceli hâle getirmek, eğlendirirken de düşündürmek amacıyla hazırlanan yarışma müzikli karikatür sunumu ile başladı. Matematiksel düşünme, akıl yürütme, işlem yeteneği, hızlı karar verebilme ve genel yetenek olmak üzere yirmi adet sorudan oluşan yarışma, büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Öğretici videolarla süslenen aralar, izleyicilere keyifli ve bilgi dolu anlar yaşattı. Zorlu ama bir o kadar da heyecanlı yarışmada öğrencilerimizin mücadelesi seyircilerden büyük alkış aldı.

İki saat süren yarışmanın sonunda toplam 70 puan alan 9. sınıflar, 55 puan alan 10. sınıfları geçerek yarışmanın birincisi oldular.

Yarışmanın düzenlenmesinde emeklerinden dolayı matematik bölümüne teşekkür eden okul müdürümüz Hakkı Okur, "Matematik hayatın her alanında var. Matematiği başaran öğrenci, hayatında da başarılı olacaktır. Matematiği başarmak da onu sevmekten geçer. Öğrencilerimize matematiği sevdirmek için böylesine güzel bir yarışmayı tertip eden matematik bölümümüze çok teşekkür ederim." dedi.

Yarışmamız okul müdürümüzün Hakkı Okur'un başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etmesiyle sona erdi.