Haberler

Öğrencilerimiz Doğayı Geri Dönüşüm İle Koruyor

29 November 2018

Bizimevler'de bulunan Özel İhlas Mehmet Yoluç İlkokulu ve Ortaokulu'ndaki öğrencilerimiz çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla yaptıkları proje kapsamında okullarında "Geri Dönüşüm Köşesi" hazırladılar.

Geri dönüşüm köşesinde öğrencilerimiz, evde ve okulda kullandıkları pet şişeleri yapmış oldukları büyük bir pet şişenin içinde biriktiriyorlar. Ayrıca hazırladıkları farklı kutularda atık yağlar, kullanılmış piller, cam, metal ve kâğıt gibi geri dönüştürülebilen tüm ürünleri topluyorlar.

Toplanan bu atıklar Avcılar Belediyesi'nin ilgili birimlerince düzenli olarak okulumuzdan alınarak geri dönüşüm merkezine götürülüyor.

Projenin mimarlarından öğretmenimiz Ahmet Faruk Yılmaz, geri dönüşümün önemine vurgu yaparak gelecek nesillere daha sağlıklı bir yaşam bırakmak için öğrencilerle bir farkındalık projesi hazırladıklarını söyledi. "1 litre atık yağ ile 1 milyon litre içme suyu kirlenebiliyor. Aynı zamanda 1 ton kağıt için 17 adet ağaç kesiliyor. Kullandığımız piller atık hale geldiğinde toplanmadığı takdirde toprağa ve çevreye zarar veriyor. Biz de bu konularda öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendirmek amacıyla böyle bir projeyi başlattık." diyen Yılmaz, yoğun katılım ve ilgi sayesinde projeyi hedeflediklerinden iki ay önce tamamladıklarını ifade etti.

Geri dönüşüm ile çevre kirliliğinin büyük ölçüde engellendiğini belirten Yılmaz, bu sayede doğal kaynakların korunduğunu ve enerji tasarrufu sağlandığını vurguladı.