Haberler

Türk Havacılığının Önemli İsimlerini Yakından Tanıdık

17 October 2018

Türk Havacılığının Önemli İsimlerini Yakından Tanıdık

Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresinin düzenlediği "Tarihe Yön Veren Şahsiyetler ve Olaylar" programında bu ay Türk havacılığının üç önemli ismi öğrencilerimizin yapmış olduğu sunumlarla tanıtıldı.

Bugünlerde ürettiğimiz uçaklarda ismi yaşayan ve Türk havacılığının mihenk taşlarından olan Vecihi Hürkuş ilk tanıtılan isim oldu. İlk Türk uçağını yapan ve ilk özel havayolu şirketini de kuran Hürkuş'un istiklal madalyası sahibi olarak üç kez TBMM'den takdirname aldığı dinleyicilere anlatıldı.

Ülkemizin Kurtuluş Savaşı sonrasında büyümesinde önemli rol oynayan iş adamı Nuri Demirağ ikinci tanıtılan isim oldu. Yapmış olduğu demiryolu çalışmaları ile Demirağ soyadını alan Nuri Demirağ'ı anlatan öğrencilerimiz kendisinin uçak fabrikaları da kurarak Türk havacılığının gelişmesine katkıda bulunduğunu söylediler.

Tanıtımı yapılan son isim ise 1964 yılında Kıbrıs'da şehit olan Yüzbaşı Cengiz Topel oldu. Topel'in Kıbrıs harekatının ilk havacı şehidi olduğunun anlatıldığı sunumda Cengiz Topel isminin bugün bir çok okul, cadde ve sokağa adı verilerek yaşatıldığı vurgulandı.