Haberler

Yüzmede Beylikdüzü Şampiyonluğu

12 May 2018

Beylikdüzü ilçesinde düzenlenen Okullararası Yüzme Yarışmaları'nda Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu öğrencisi Vera Seyda Sarıkaya iki ayrı kategoride şampiyon oldu.

Beylikdüzü Spor Kompleksi Olimpik Havuzu'nda düzenlenen yarışmalara ilçe genelinde 25 okuldan 90 sporcu katıldı. 50 metrede yarışan Vera Seyda Sarıkaya mini minikler kategorisinde serbest ve kelebek stilde şampiyonluğa ulaştı. Aynı okuldan Bora Aran da minikler kategorisinde 50 metre kelebekte üçüncü oldu.

Müsabakalar sonrasında yapılan törenle dereceye giren öğrencilere madalyaları takıldı. İhlas Koleji beden eğitimi öğretmeni Şenol Özkan yaptığı açıklamada öğrencilerinin iyi mücadele ettiğini ve hak ettikleri başarıları aldıklarını söyledi. Okullarında spora olan ilgiyi arttırmak için öğrencileri motive edecek kulüpler kurduklarını ifade eden Özkan, çeşitli spor dallarında öğrencilerinin turnuvalara katıldığını belirtti.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, yarışmalarda iki şampiyonluk alan Vera Seyda Sarıkaya ve üçüncü olan Bora Aran'ı kutladı. Bu yaş kategorilerinde amacın çocuklara sporu sevdirmek olduğunu vurgulayan Yeltekin, "Küçük yaşlarda çocuklarımızın aldığı derecelerden çok yaptıkları sporu sevmeleri daha önemli. Ancak bu şekilde onların sporun içinde kalmasını sağlayabiliriz." dedi.