Haberler

Bahar Şenliklerimizin Sonuncusunu Bizimevlerde Yaptık

16 May 2018

İhlas Koleji kampüslerinde düzenlenen bahar şenliklerinin sonuncusu İhlas Koleji Ispartakule Bizimevler Kampüsü'nde yapıldı.

Özel Mehmet Yoluç İhlas İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen şenliklere katılan çocuklar keyifli bir hafta sonu geçirdiler. Oyun alanları, tişört baskı standı, el işleri standı gibi yerlerin yanı sıra okul içindeki atölyelerde de etkinlikler düzenlendi. Özel olarak hazırlanan ebru atölyesinde çocuklar uzman eğitimciler eşliğinde ebru çalışmaları yaptılar.

Okulun bünyesinde bulunan ahşap atölyesi de çocukların en çok ziyaret ettiği bölüm oldu. Kurulu düzeneklerde çalışmalar yapan çocuklar kendi ahşap ürünlerini ürettiler. Geleceğin dili olarak nitelendirilen robotik kodlama atölyesinde 3D printer ile hazırlanan robotları inceleyen çocuklar robotların hareket etmesini sağlayan kodlama dilini de yakından görmüş oldular.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, şenliklerin sonuncusunu gerçekleştirdiklerini söyleyerek üç kampüsteki etkinliklere katılan tüm çocuklara ve ailelere teşekkür etti. Etkinlikler boyunca çok keyifli anlar yaşandığına dikkat çeken Yeltekin, "Baharın gelişini okullarımızda çocuklarımızla birlikte kutladık. Onların keyifli ve neşeli oluşları aileleri kadar bizleri de mutlu etti. Ayrıca okullarımızdaki eğitim sistemimizin örneklerini de şenliklerimizde sunduk. Robotik ve kodlama, ahşap ve bilim atölyelerimizde çocuklarımızın ilgisini çeken çalışmalar gerçekleştirdik." dedi.