Haberler

Öğrencilerimiz Çizgi Roman Şirketi Kurdular

05 March 2018

Milli Eğitim Bakanlığı ve Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen "Şirket Programı" projesi kapsamında Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz Çizgi Roman şirketi kurdular. Öğrencilerimiz şirketten elde ettikleri gelirlerle Afrika'da su kuyusu açmayı hedefliyorlar.

Çizgi roman şirketi dışında 62 öğrencimiz kurdukları 9 şirketle "Şirket Programı" projesinde Türkiye genelinde 330 okulla yarışıyorlar. Proje sonunda Genç Eğitim Vakfı tarafından birinci seçilecek olan şirket Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek.

Baytan: "Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz."

Dokuz şirketimiz içinde en dikkat çekici olanı ise çizgi roman şirketi. Türkiye'nin ilk çizgi roman şirketi olma özelliğini taşıyan şirkette öğrencilerimiz yazmış oldukları hikayeleri karikatürleştirdikten sonra İngilizceye çevirerek okuyucuyla buluşturacaklar.

Çizgi roman şirketinin üyelerinden olan öğrencimiz Melike Rana Baytan, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Süreç boyunca kendilerine destek olan Genel Müdürümüz Bedri Yeltekin'e, okul müdürümüz Hakkı Okur'a ve şirketin mentörlüğünü üstlenen öğretmenimiz Ayşegül Aygün'e teşekkür eden Baytan, "Mentörümüz Ayşegül Aygün, Genç Başarı Eğitim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü bu şirket projesinden bahsettikten sonra arkadaşlarımızla bir araya geldik. Neler yapabileceğimizi düşündük ve konuştuk. Öncesinde bir iş başvuru formu doldurduk ve gönderdik. Sonrasında bir mülakata girdik, mülakatı geçtikten sonra da bir çizgi roman şirketi kurmak istediğimize karar verdik. Bu zaten uzun zamandır hayalimizdi. Bizim şirketimizde herkes ne yapmak istediğine bağlı olarak çalışıyor. Ben hikaye yazmayı çok sevdiğim için hikayeleri ben yazıyorum. İki arkadaşımız çizim yapıyor, başka bir arkadaşımız çizimleri bilgisayar ortamında renklendiriyor." ifadelerini kullandı.

İlk kitaplarının basım aşamasında olduğunu ifade eden Baytan, kitaplarının ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin İngilizce derslerinde okutulmasını istediklerini söyledi.

Okur: "Öğrencilerimiz elde ettikleri gelirlerle Afrika'ya yardım etmek istiyorlar."

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürümüz Hakkı Okur, kurdukları dokuz şirketle hem önemli bir yarışmada yer aldıklarını hem de öğrencilerin akademik ve sosyal becerilerini ortaya çıkaracak bir çalışmanın içinde olduklarını söyledi. "Genel Müdürümüz Bedri Yeltekin'in desteklerinden dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimiz için her açıdan faydalı olacak bir çalışma yürütüyoruz. Şu anda dokuz şirketimiz çeşitli alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Amacımız öğrencilerimizin gizli yeteneklerini ortaya çıkararak onlara artı değerler katmak. Ürettikleri fikirleri hayata geçirerek başarılı olmalarını ve bunun karşılığını almalarını istiyoruz." diyen Okur, öğrencilerin kurdukları şirketlerde uygulayacakları programlarla maddi gelir elde ederek İhlas Vakfı aracılığıyla Afrika'da su kuyuları açmayı hedeflediklerini vurguladı.