Haberler

TÜBİTAK Olimpiyatları'ndan İki Altın Madalya Kazandık

29 January 2018

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 25. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda Özel Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi öğrencisi Emre Kılıç ve Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Bahadır Kılıçarslan altın madalya kazandı.

Emre Kılıç'ın kimya, Yusuf Bahadır Kılıçarslan'ın ise bilgisayar alanında altın madalya kazandığı organizasyonun madalya töreni Antalya Porto Bello Otel'de yapıldı. Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş'ten madalyalarını alan İhlas Koleji öğrencileri bu başarılarıyla üniversite giriş sınavında ek puan, para ödülü ve üniversite öğrenimleri boyunca TÜBİTAK bursu almaya hak kazandılar.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hakkı Okur, Türkiye'nin en önemli okullarından seçilen dört binden fazla öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda altın madalya alan öğrencilerini tebrik etti.

Bu başarı ile İhlas Eğitim Kurumları okullarının eğitim öğretim kalitesi ile bilimsel yarışmalara ne kadar ciddi hazırlandıklarının tescil edildiğini belirten Okur, geçen yıl mayıs ayında başlayan serüvenin sonunda öğrencileri Emre Kılıç ve Yusuf Bahadır Kılıçarslan'ın altın madalyaya uzandığını kaydetti.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, TÜBİTAK yarışmasında altın madalya alan öğrencileri ve onların başarıya ulaşmasında rehberlik eden öğretmenlerini kutladı. Başarının elde edilmesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin ekip çalışmasına vurgu yapan Yeltekin, "Bu yarışmaya katılmak için Türkiye’nin her köşesinden öğrencilerin başvurduğunu ve sadece en başarılarının seçildiğinin altını çizmemiz gerekiyor. Dört binden fazla öğrenciyle başlayan bu süreçte öğrencilerimiz çok çalıştılar ve hak ettikleri madalyalarına kavuştular. Kendilerini ve onları bu süreçte yalnız bırakmayarak her zaman yanlarında olan ve onlara bu zorlu yolda ışık tutan okul müdürümüz Hakkı Okur'u ve TÜBİTAK kulübümüzün sorumlusu fizik öğretmenimiz Merve Davarcı Tekin'i de tebrik ediyorum." dedi.