Haberler

İstanbul'un Fethini Fethe Şahitlik Yapan Surlarda İşledik

04 January 2018

Öğrencilerimiz sosyal bilgiler ders konularından biri olan İstanbul'un fethini bu önemli fethe şahitlik yapan mekânlarda işlediler.

Rumelihisarı'ndan başlayan gezide sosyal bilgiler öğretmenimiz Ahmet Yılmaz anlatımıyla Rumeli Hisarı'nın yapımı hakkında bilgiler alan öğrencilerimiz tarihi yaşıyormuşçasına hissettiler.

Rumelihisarı'ndan sonra öğrencilerimiz fethin önemli karelerinden biri olan gemilerin karadan yürütülmesi anını yaşamak için gemilerin yürütüldüğü güzergâhın başlangıç noktası olan Tophane'ye geldiler. Tophane ile Kasımpaşa arasındaki 1850 metrelik yolu öğrencilerimiz öğretmenleriyle beraber yürüyerek hem tarihe hem de şehrin değişen mimarisine şahit oldular.

Yaptıkları tarih kokulu gezinin ardından öğrencilerimizden Emre Aydın, atalarımızın yapmış olduğu zorlu mücadeleyi yerinde görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Aydın, gemilerin karadan yürütüldüğü alanda yürüyüş yaparken çok heyecanlandığını ifade ederek gezinin çok faydalı ve bilgilendirici olduğunu belirtti.

Bir diğer öğrencimiz Taha Emre Meşin'de gemilerin karadan yürütülmesi olayına değinerek, "600 metre yürüdüm ve yoruldum. Ecdadımızın gücüne ve azmine hayran kaldım. Bunların hepsi bizim mirasımız." dedi.

Rumeli Hisarı'nın çok kısa sürede inşa edilmesine vurgu yapan Ayşe Sude Malkoç'da o günün teknolojisi ile bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi.