Haberler

Malkoç'tan Öğrencilere Altın Tavsiyeler

08 December 2017

Küçük yaşta geldiği İstanbul'da araba tamirhanesinde başlayan hayat öyküsünün bugünlerinde ünlü markaların otomobillerini yeniden tasarlayarak tüm dünyaya satan ve markası Dizayn Vip ile önemli başarılar ve ödüller kazanan Erbakan Malkoç, "İhlas Koleji Kariyer Günleri" etkinliğine katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Ardahan'da on bir çocuklu bir ailenin evladı olan Malkoç, küçük yaşta anne ve babasını kaybetmesinin ardından abilerinin yanına geldiği İstanbul'da hayalini kurduğu projesini nasıl başardığını İhlas Koleji öğrencilerine anlattı.

Maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamadığını dile getiren Malkoç, "Anne ve babam öldükten sonra İstanbul'a abilerimin yanına geldim. Onların durumu da iyi değildi. Beni okutun diyemedim. Abim ne yapmak istiyorsun dediğinde beni araba tamirhanesine verin, dedim. Çünkü otomobillere karşı inanılmaz bir merakım vardı." dedi.

Malkoç: "Üniversiteliye mi iş yok? Üniversiteli de mi iş yok?"

Eğitimin ve kendini geliştirmenin önemine dikkat çeken Malkoç, günümüzde üniversiteden mezun olan gençlerin iş bulamadığı yönünde şikâyetleri olduğunu dile getirerek, "Üniversitelerde konuşmalar yapıyorum. Genellikle bir çok üniversiteli iş bulamadığından şikayetçi. Bakıyoruz bizim şirketimize iş başvurusu için gelen mühendis ne iş yapacağını bilmiyor. Görmekle mühendislik olur mu? Ben de bu noktada soruyorum. Üniversiteliye mi iş yok, üniversiteli de mi iş yok? Kendinizi işletmeler için işe yarar hale getirebilmeniz için önce kendinizi bulmanız, çalışarak kendinizi işlevselleştirmeniz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Gençliğin en büyük sorunlarından birinin kurdukları hayalleri tanımlayamamaları olduğunu vurgulayan Malkoç, tamirci çırağı iken dünyanın en büyük otomobil firmalarına rakip otomobiller üreteceği hayaliyle yola çıktığını söyleyerek, "Sizler de önce hayalinizi tanımlamalı, hedef belirlemeli, yola çıkmalı ve çok çalışmalısınız." dedi.

Kurmuş olduğu Dizayn Vip markasıyla otomobilleri yeniden tasarlayarak dünyanın dört köşesine fiyatlarının kat ve kat üstüne sattıklarını belirten Malkoç, yapmış oldukları çalışmalarla birçok ödül aldıklarını da sözlerine ekledi.