Haberler

Karatede Başarılarımız Devam Ediyor

04 October 2017

İhlas Koleji Karate Spor Kulübü Sakarya’da düzenlenen 1. Etap Sakarya Karate Ligi müsabakalarında bir birincilik, üç ikincilik ve iki üçüncülük elde etti.

Sakarya Hendek Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalarda tatamiye çıkan İhlas Koleji sporcularından Elif Şişmanoğlu kilosunda birinciliğe uzandı. Lacivert Beyazlılarda Barkın Efe Koca, Burkay Turgayhan Köseoğlu ve Emin Can İstanbullu kilolarında ikinci olurken Taha Eyüp Gülçığ ve Buğra Köseoğlu’da üçüncü oldular.

Sakarya'da düzenlenen müsabakalara 1200 sporcunun katıldığını ifade eden İhlas Koleji Karate Spor Kulübü antrenörü Kürşat Usda yoğun katılımlı bir turnuvadan daha başarıyla ayrıldıklarını söyledi. Ülkemizde karateye olan ilginin arttığına dikkat çeken Usda, yapılan turnuvalarda katılan sporcu sayısının artmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Kulüp olarak çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Usda, İhlas Koleji okullarında açtıkları karate kurslarıyla daha çok sporcu kazanmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Alınan başarılı sonuçlardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, okullarında açmış oldukları kurslar ile öğrencileri spora teşvik ettiklerini vurguladı. Elde edilen başarıların önemine değinen Yeltekin, "Bu başarıları ile öğrencilerimizin spora olan ilgisi artıyor. Onlarda bir spor dalında başarılı olmak istiyorlar. Biz de onlara gerekli eğitimi vererek turnuvalara katılmalarına yardımcı oluyoruz." dedi.