Haberler

Öğrencimiz Satranç Turnuvasında Birinci Oldu

12 June 2017

Öğrencimiz Satranç Turnuvasında Birinci Oldu

Bahçelievler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı gelmek amacıyla gitmiş olduğu Atatürk Havalimanında şehit olan Mahir Ayabak anısına düzenlenen "Şehit Mahir Ayabak Okullararası Satranç Turnuvası"nda Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu öğrencisi Zeynep Serra Terzi birinci oldu.

Oğuzkaan Kolejinin ev sahipliğini yaptığı turnuvaya 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri katıldı. Zeynep Serra Terzi 3. sınıflar kategorisinde rakiplerine üstünlük sağlayarak birinciliğe uzandı.

Turnuva sonunda konuşan Terzi, satranç oynamayı çok sevdiğini, iyi bir satranç ustası olmayı hedeflediğini söyledi. Turnuvada heyecanlandığını dile getiren minik satranççı şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Abi Terzi de İlçe İkincisi Oldu

Şehit Mahir Ayabak Okullararası Satranç Turnuvası'nda birinci olan Zeynep Serra Terzi'nin abisi Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zahit Eren Terzi de Bahçelievler İlçe Spor Şenlikleri kapsamında yapılan satranç turnuvasında ilçe ikincisi oldu.

Yeltekin: "Abi kardeş satranççılarımızı başarılarından dolayı kutluyorum."

Satrancın çok özel bir spor olduğuna vurgu yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, başarılı abi kardeşi kutladı. "Okullarımızda öğrencilerimizi satranç sporuna teşvik eden çalışmalar yapıyoruz. Katıldıkları turnuvalarda başarılı olan Zeynep Serra Terzi ve Zahit Eren Terzi'yi kutlarken onları destek olan ailelerini de tebrik ediyorum." diyen Yeltekin, Terzi kardeşlerin iyi birer satranççı olacağına inandığını belirtti.