Haberler

3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması'nı Milletin Zaferi Kazandı

13 May 2017

Gençlere şiir bilincinin aşılanması amacıyla İhlas Koleji tarafından düzenlenen 3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen törene İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcıları Salih Uyan, Yavuz İnal, Azmi Aksoy, Şair Bestami Yazgan, 15 Temmuz Marşı'nın Söz Yazarı Hanefi Söztutan, 15 Temmuz gecesi şehit olan Türkan Türkmen Tekin'in eşi Ramazan Tekin, aynı gece gazi olan Çekmeköy Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerinden Mahmut Talha Uçar ve İhlas Koleji öğrencileri katıldılar.

Bu yıl ki teması 15 Temmuz Şehitleri olan yarışmaya İstanbul ili içinde okuyan ortaokul öğrencileri katıldılar.

Karakaş "Milletin Zaferi" ile birinciliğe uzandı.

Yarışmaya gönderilen eserlerin, alanında uzman jüri tarafından değerlendirilmesi neticesinde önce dereceye giren ilk on öğrenci belli oldu. Yapılan son değerlendirme sonucunda ise "Milletin Zaferi" isimli şiiri ile Ahmet Çuhadaroğlu Ortaokulundan Feyzanur Karakaş birinci oldu. Yarışmada Tuğba Nur Tonbul ikinci Azra Begüm Özkan ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve ödüller verildi.

Yazgan: "Şiiri olan toplumlara millet denir."

Şair yazar Bestami Yazgan yapmış olduğu konuşmasında İhlas Kolejinin vefalı bir okul olduğunu ifade ederek adına düzenledikleri yarışmadan dolayı teşekkür etti.

Milletin birçok tarifi olduğunu vurgulayan Yazgan, "Şehidi olan, yiğidi olan toplumlar millet olur. Ama destanı yazılmayan zaferler boynu bükük kalırlar. Hanefi Söztutan çok güzel yazmış 15 Temmuz destanını. Şehitlerimizi gazilerimizi onunla andık. Şiiri olan toplumlara millet denir." dedi. "Cephelerde Mehmetçiklerimiz görev yapıyor, şehir içinde polislerimiz görev yapıyor. Şairler de şiir cephesinde görev yapsın diye İhlas Koleji yarışma düzenliyor." diyen Yazgan, katkılarından dolayı Nar Yayınları, Fikirevim Ajansı ve Divanyolu Dergisi'ne teşekkür etti.