Haberler

Öğrencilerimiz Avrupa Gençlik Parlamentosu'na Katıldı

20 May 2017

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) tarafından düzenlenen 20. Ulusal Seçim Konferansı'nda İhlas Koleji 12 öğrenci ile temsil edildi.

1987 yılından bu yana gençlerin Avrupa'nın sorunlarına çözümler ürettiği Avrupa Gençlik Parlamentosu'nun Türkiye'de düzenlediği 20. Ulusal Seçim Konferansı Kabataş Erkek Lisesinde beş gün sürdü. Çeşitli okullardan gelen 150 öğrenci ilk üç gün boyunca kurulan komitelere ayrılarak Avrupa'nın sorunlarına çözümler aradılar. Çözümlerin ortaya çıkarılmasının ardından son iki gün ise genel mecliste bu çözümler onaya sunuldu.

Yabancı jüri üyelerinin öğrencilerin performanslarını ve sunulan çözüm önerilerinin başarısını değerlendirdiği konferansta belirlenecek 20 delege Türkiye'yi ulusal ve uluslararası konferanslarda temsil edecek.

Bu yıl ilk kez EYP etkinliğine katılan İhlas Koleji öğrencisi Aysu Ölmez, Avrupa'nın sorunlarını tespit etmek için sürekli araştırmalar yaptıklarını söyledi. "Sorunların nereden kaynaklandığını bulmaya çalıştık. Ortaya çıkan sorunları çözebilmek içinde uygun yolları bulmak için arkadaşlarımla yeni fikirler ürettik. Bu çözümleri de raporlayarak komiteye sunduk." diyen Ölmez, komitede bu fikirlerin tartışıldığını ifade etti. EYP organizasyonunun çok farklı bir yapısı olduğunu da söyleyen Ölmez, "Yeni bilgiler edindiğim çok değerli bir organizasyon oldu. Çok önemli tecrübeler edindim. İngilizcemi aktif kullanarak geliştirme imkanı da buldum." dedi.