Haberler

Mezunlarımız Meslek Tanıtımı Yaptılar

10 May 2017

İhlas Koleji mezunları bilgi, birikim ve tecrübelerini üniversite sınavlarına hazırlanan İhlas Koleji öğrencileri ile paylaşmaya devam ediyorlar.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve İhlas Fen Lisesi rehberlik birimi tarafından organize edilen METAP (Meslekleri Tanıma Projesi) kapsamında düzenlenen panele İhlas Koleji'nden mezun olmuş ve şu anda okuyan ya da iş hayatında bulunan yedi eski öğrencisi katıldı.

İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin ilk konuşmacısı olan Doktor Gökçen Âlim, mesleğinin detayları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Mesleğinin insanı içtenlikle sevmek, fedakârlık yapmak ve yüksek dirayet gerektirdiğini söyleyen Alim, "Doktor olduğum için çok mutluyum. Özellikle de hayallerimin peşinden koşarak başarılabileceğini gördüm." dedi.

Programın konuşmacılarından olan psikolog Nur Öztürk, bilinçli seçilen hedefin önemine vurgu yaptı. Psikolog olmak isteyen gençlere önerilerde bulunan Öztürk, "Psikologluk zor bir meslek dalı. Sabırlı ve üretkenseniz bu mesleği tercih edebilirsiniz. Ayrıca, üniversiteden mezun olmak yetmiyor, kendinizi geliştirmeniz ve mesleğinizde uzmanlaşmanız için sürekli okumaya, araştırmaya, gelişime açık ve meraklı olmanız gerekiyor." dedi.

Panele katılan İhlas Koleji eski mezunlarından Enver Kapan "Türk gençleri olarak, daha yüksek özgüven ve girişimci ruhuna sahip olmamız gerekir." dedi.

İhlas Kolejinden mezun olduktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Ömer Faruk Kazaz yaptığı konuşmasında "Hangi meslek dalı olursa olsun o meslekte çalışan insanın işini severek yapması, başarıyı da, mutluluğu da getirecektir." ifadelerini kullandı. Kazaz, çocuk yaştan itibaren inşaat mühendisi olmayı çok istediğini bunu gerçekleştirdiği içinde mutlu olduğunu belirtti.

Halen Bezm-i Alem Üniversitesi Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencisi olan Selin Kılıç, YGS ve LYS hazırlık sürecinde zamanı verimli kullanmanın ve kişisel farkındalığa dayanarak çalışmanın öneminden bahsetti. Kılıç "Üniversitede, seçilen mesleği kavramak için çok çalışmakla birlikte, pratik becerilere sahip olmak ve en yeni teknolojilere hâkim olmak çok önemli." dedi.

Panele katılan hukuk öğrencisi Yeliz Küçük, "Okumayı seven ve öğrenmeye açık kişilerin avukatlık mesleğini seçebileceğini" söyledi.

Edebiyat bölümünü seçtiği için çok mutlu olduğunu paylaşan Furkan Özdemir de "Edebiyat bölümü çok geniş çalışma alanlarına hitap ediyor. Ayrıca, ülkemizin ender yazarlarıyla bir arada çalışma fırsatını da sağlayabiliyor." dedi.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, İhlas Kolejinin gerek mezunlarıyla gerekse öğrencileriyle büyük bir aile olduğunu ifade etti. Eski mezunları okullarında ağırlamaktan dolayı her zaman mutluluk duyduklarını söyleyen Yeltekin, "Panelimiz için öğrencilerimizin hayalini kurdukları meslekleri yapan mezunlarımızı davet ettik. Onlar da bizi kırmayarak davetimizi kabul ettiler. Öğrencilerimizin meslekler ve çalışma koşulları hakkında bilgi sahibi oldukları her açıdan faydalı bir panel geçirdik." dedi.