Haberler

Mezunlarımız Mesleklerini Tanıttılar

22 April 2017

Özel İhlas Anadolu ve Özel İhlas Fen Lisesi tarafından organize edilen Meslek Tanıtım Paneli'nde İhlas Kolejinin eski öğrencileri hem mesleklerini tanıttılar hem de üniversiteye hazırlanan gençlere tavsiyelerde bulundular.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılan panele çeşitli zamanlarda okuldan mezun olan Burcu Nergis, İsmail Sarbay, Mehdi Yılmaz, Hasibe Tekin, Mehmet Yavuz, Cüneyt Büyükkılıç ve S. Kasım Güler konuşmacı olarak katıldılar.

Sarbay: "Derslerinize çalışırken hobilerinize de vakit ayırın."

İhlas Kolejinin okullarında 12 yıl okuyarak mezun olan doktor İsmail Sarbay, mesleğinin detayları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan ve şu anda uzmanlık eğitimini İstanbul'da alan Sarbay, özellikle hedefi tıp fakültesi olan gençlere daha fazla çalışmaları yönünde telkinlerde bulundu. Ders dışındaki aktivitelerinde devam etmesi gerektiğini ifade eden Sarbay, öğrencilerin hobilerine de vakit ayırmaları gerektiğini vurguladı.

Programın konuşmacılarından olan psikolog Hasibe Tekin de lise hayatının önemine vurgu yaptı. En güzel dostlukların lise döneminde kurulduğunu söyleyen Nergis, lise arkadaşlarıyla hala görüştüğünü söyledi. Psikolog olmak isteyen gençlere önerilerde bulunan Nergis, "Psikologluk zor bir meslek dalı. Çünkü siz kendi sorunlarınızdan kurtularak insanların sorunlarına hızlı ve etkili çözümler bulmak zorundasınız. Çok farklı insanlarla ve vakalarla karşılaşabiliyorsunuz. Sabırlı ve üretkenseniz bu mesleği tercih edebilirsiniz." dedi.

İhlas Kolejinin ilk mezunlarından olan iç mimar S. Kasım Güler de hangi meslek dalı olursa olsun o meslekte çalışan insanın mesleğini severek yapması gerektiğini söyledi. Güler çocuk yaştan itibaren iç mimar olmayı çok istediğini bunu gerçekleştirdiği içinde mutlu olduğunu belirtti.

Panele katılan avukatlar Cüneyt Büyükkılıç ve Mehdi Yılmaz, avukatlık mesleğini kendi işini yapmak isteyenler için ideal olduğunu söylediler. Bireysel ya da kurumsal olarak her alanda avukatlığa ihtiyaç olduğunu ifade eden Büyükkılıç ve Yılmaz okumayı seven ve öğrenmeye açık kişilerin avukatlık mesleğini seçebileceğini söylediler.

Finans alanında çalışan Burcu Nergiz de mezun olduğu ekonometri bölümü hakkında konuştu. Ekonometrinin işletme ve iktisat bölümlerinin bir karması şeklinde olduğunu söyleyen Nergis, "Ekonometri bölümü çok fazla sayısal ders içeriyor. Bu yüzden matematiği çok sevmeniz gerekiyor." dedi.

Yeltekin: "Eski mezunlarımızı ağırlayarak öğrencilerimizin ufkunu açtık."

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, İhlas Kolejinin gerek mezunlarıyla gerekse öğrencileriyle büyük bir aile olduğunu ifade etti. Eski mezunları okullarında ağırlamaktan dolayı her zaman mutluluk duyduklarını söyleyen Yeltekin, "Panelimiz için öğrencilerimizin hayalini kurdukları meslekleri yapan mezunlarımızı davet ettik. Onlar da bizi kırmayarak davetimizi kabul ettiler. Öğrencilerimizin meslekler ve çalışma koşulları hakkında bilgi sahibi oldukları her açıdan faydalı bir panel geçirdik." dedi.