Haberler

İletişimde Üçüncü Boyut: Başarının Kokusu

11 April 2017

İletişimde Üçüncü Boyut: Başarının Kokusu

Eğitim sektörünün öncü kurumlarından İhlas Koleji ilklerin öncüsü olmaya devam ediyor. İhlas Koleji görsel ve işitsel iletişime üçüncü boyut olarak koku alma duyusunu ekliyor. İşte İhlas Koleji tarafından üretilen başarının kokusunun hikâyesi…

İnsan yaradılışıyla birlikte genetiğinde yer alan kazanma arzusuna ulaşmak için her zaman daha çok çalıştı ve çabaladı. Çağlar boyunca süre gelen başarı arzusu insanlar arasındaki yarışı da hızlandırdı. Günümüzde insanlar başarıya ulaşmak için tüm güçlerini ortaya koyuyorlar ve her an yeni bir yarış için kendilerini hazırlıyorlar.

Başarı ve insan arasındaki bu inanılmaz etkileşimde İhlas Koleji de anaokulundan başlayarak büyük bir misyon üstleniyor ve çocukluğundan itibaren insanları başarıya taşıyor.

Şimdi İhlas Koleji başarıyı ve insanı farklı bir şekilde buluşturarak daha önce hiç denenmemiş ve hissedilmemiş özel bir koku ortaya çıkarıyor.

Tebeşir, silgi, bebek, saman, kağıt ve daha bir çok koku…

Her insan için başarının anlamı ya da çağrışımları farklıdır. İhlas Koleji de kendi velilerinden ve öğrencilerinden başarının kokusunu tarif etmelerini istedi. Bir anne başarısını bebeğini ilk kucağına aldığındaki koku olarak ifade ederken, bir öğrenci içinse matematikteki başarısı matematik öğretmeninin kolonyasından gelen kokuydu. Tebeşir, silgi, saman, çam kokuları ve bunlara benzeyen bir çok öğenin kokuları insanlar için başarı denince akla gelen kokular arasında yer alıyordu.

Gelen bu özgün cevaplar İhlas Koleji'ni başarının kokusunu üretme konusunda cesaretlendirdi. Çünkü insanlar başarı ve kokuyu ilişkilendirebiliyorlardı. Bunun üzerine koku uzmanları başarının kokusunu üretebilmek için kollarını sıvadılar ve daha önce yapılmayanı yaparak başarının kokusunu hazırladılar.

Yeltekin: "İhlas Koleji ve başarının birlikteliğinin kokusunu alabileceğiz."

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Türkiye'de yapılmamış olanı yaptıklarını ifade etti. Başarıya ulaşırken her insanın değişik motivasyonları olduğuna dikkat çeken Yeltekin, "Biz de kurum olarak beş duyu organımızdan biri olan koku alma duyusundan yola çıkarak başarıyı çağrıştıracak bir koku elde etmeyi amaçladık. Bunun için velilerimizden ve öğrencilerimizden destek aldık. Ortaya çıkan sonuçlar neticesinde koku uzmanları İhlas Koleji ve başarının birlikteliğini çağrıştıracak bir koku oluşturmayı başardılar." dedi.

Kokunun tanıtımı için bir lansman yapacaklarını vurgulayan Yeltekin, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanacağı gün Miniatürk'te İhlas Koleji olarak bir şenlik düzenleyeceğiz. Bu şenlikteki birçok etkinliğe ek olarak üretimini tamamladığımız kokumuzun da tanıtımını gerçekleştireceğiz ve kokumuzu şenliğe katılanların beğenisine sunacağız. Bu vesileyle de tüm İstanbulluları 23 Nisan'da Miniatürk'te gerçekleşecek şenliğimize davet ediyoruz." dedi.