Haberler

İhlas Kolejinde Doğa Bilimleri Konferansı

18 February 2017

İhlas Koleji, doğanın daha iyi anlaşılması ve öğrencilere anlatılması amacıyla düzenlenen doğa bilimleri konferansına ev sahipliği yaptı.

Doğa Bilimleri Derneği'nden Altuğ Revnak Eti'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta doğada bulunan canlıların özellikleri ve insanoğlunun bu özellikleri kullanarak ürettiği araçlar hakkında bilgiler verildi.

Eti: "Dünyada enerjinin ve besinin bittiği söyleniyor. Nereye gideceğiz?"

Dünya üzerinde NASA başta olmak üzere dünyada enerjinin ve besinin bittiğinin iddia edildiğini söyleyen Eti, "Hedef olarak uzaya gidelim hayat kuralım diyorlar. Maliyeti tam 22 trilyon dolar. Üstelik nasıl sonuçlanacağının da bilgisi yok. Bin kişi Mars'a gidecek hayat kuracak. Bu komple yalan. Dünyada gıda ve enerji bitmiyor. 20 trilyon dolar yerine 20 milyar dolar harcansa dünya daha yaşanır hale gelir." dedi.

Konuşmasının devamında canlıların genetik kodları ve sahip oldukları yazılımlar hakkında konuşan Eti, doğada yaşayan canlıların doğar doğmaz kendilerine bahşedilen yetenekleri kullanmaya başladıklarını söyledi. "Dünyadaki tüm programlama ve kodlarını inceliyoruz. Bill Gates diyor ki, insan DNA'sı yapabileceğimiz tüm programlama dillerinden ve kodlamalardan karmaşık dillere sahip." diyen Eti, şu anda 30 sistem dili kullanıyorsa dünyada canlılarda bu rakamın 60 milyona yakın olduğunu ifade etti.

Bedri yeltekin

Öğrencilere programlama alanında okumalarını da tavsiye eden Eti'ye konuşmasının sonunda çiçek takdim edildi.